ПриватБанк буде списувати по 20 грн щомісяця: кому та за що доведеться платити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

ПриватБанк може збирати з клієнтів добровільні 20 гривень на місяць. Це додаткова плата за обслуговування рахунку. Тож хто і за що має її платити, і чи можна її уникнути?

На популярному тематичному порталі “Мінфін” українка поскаржилася на те, що ПриватБанк почав стягувати з її батька 20 у.о. щомісяця з його картки. У той час чоловік перебував в окупації і не міг користуватися своїм рахунком.

Жінка розповіла, що її батькові вдалося виїхати з країни на підконтрольну Україні територію. Це було офіційно підтверджено. Банк перевірив рахунок і виявив, що з липня 2023 року банк знімав 20 гривень з фонду, який є соціальною допомогою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що сказали в банку

Під час спілкування зі службою підтримки банку з’ясувалося, що кошти були зняті за неактивне обслуговування рахунку.

Жінка була розлючена, коли фахівець гарячої лінії повідомив їй, що їй доведеться знайти спосіб користуватися своєю карткою. На запитання про те, як таке могло статися, вона не відповіла. Жінка запитала, скільки пенсіонерів не можуть отримати доступ до своїх рахунків з початку війни і чому банк наживається на пенсіонерах таким чином.

Приватбанк відповів на цю скаргу, лише підтвердивши той факт, що картками потрібно регулярно користуватися, щоб не стягувалася комісія.

Інша нова інформація

В Україні триває дискусія про те, чи варто обмежувати доступ до банківських рахунків українцям, які ухиляються від мобілізації. З одного боку, стверджується, що таке рішення буде неконституційним і може призвести до колапсу банківської системи; з іншого боку, уряд може піти на такий крок у разі крайньої необхідності, оскільки Україна відчуває нестачу військовослужбовців. Наразі обговорюється новий закон про мобілізацію, і перше читання законопроекту може відбутися вже найближчими днями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.