Apple працює над наступним поколінням Mac Studio та Mac Pro

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple працює над новою Mac Studio, яка, ймовірно, буде запущена в другій половині 2024 року, вважає Марк Гурман з Bloomberg.

Подробиці Гурман розповів у випуску інформаційного бюлетеня “Power On”, що вийшов цими вихідними. Він пояснив, що новий Mac Studio, швидше за все, буде пропонуватися з ще не анонсованим четвертим варіантом чіпа M3. Він, як і попередні покоління, матиме вдвічі більше компонентів, ніж версія “Max”, а це означає, що в ньому буде до 32 ядер CPU і 80 ядер GPU.

Тайванська дослідницька компанія TrendForce вважає, що Apple представить новий Mac Studio з чіпом M3 Ultra на WWDC в червні, так само, як це було з M2 Max і M2 Ultra Mac Studio в минулому році. До запуску цих моделей у 2023 році Гурман повідомляв, що Apple вже працювала над двома наступними машинами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Гурман також вважає, що, всупереч припущенням, висловленим на початку тижня, Apple, ймовірно, оновить Mac Pro цим новим висококласним чіпом. Він не вірить, що Apple знову відмовиться від цього комп’ютера лише через рік.

Він додав, що, хоча майбутні пристрої, такі як M3 MacBook Air, можуть стати популярними за умови правильного маркетингу, дорожня карта Mac на 2024 рік виглядає “в іншому випадку приглушеною”, що свідчить про певний скептицизм щодо здатності Apple виправити ситуацію з продажами Mac, які відстають від темпів зростання.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.