Експерти прогнозують різке подорожчання відеокарт у 2024 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Заключний триместр минулого року «ознаменувався» скороченням світових поставок споживчих процесорів та ігрових графічних чіпів NVIDIA, що загрожує дефіцитом відеокарт на короткостроковому горизонті, інформує MyDrivers.

Експерти китайського медіа-ресурсу не уточнюють, на які моделі геймерських відеокарт може поширитися зазначений процес. При цьому на торгових онлайн-майданчиках КНР, Європи та США зараз фіксується подорожчання GPU серії RTX 40хх, зазначається в публікації.

Можлива причина збоїв – переорієнтація групи NVIDIA на індустрію спеціалізованих чіпсетів для навчання штучного інтелекту (цей сегмент, за словами опитаних редакцією порталу аналітиків, є набагато прибутковішим у порівнянні зі споживчими відеокартами).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У зв’язку з цим існує чимала ймовірність формування дефіциту карт сімейства RTX 40xx Super, що загрожує зростанням цін.

Зазначається, що індустрія ІІ регулярно стикається з проблемою нестачі спеціалізованих прискорювачів для навчання нейромереж через вимогливість процесу до обчислювальної потужності, пам’яті та енергії.

Нагадаємо, у 2020-22 рр. ринок пережив дефіцит відеокарт внаслідок пандемії КОВІД-19 та обумовленого нею простою заводів. В результаті по всьому світу було зафіксовано суттєве зростання вартості продукції всіх без винятку чіпмейкерів. Ситуація посилилася вибуховим зростанням цін на криптовалюти, для майнінгу якої використовуються процесори NVIDIA, Radeon та інших виробників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОprostomob.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.