Тім Кук зустрінеться із главою антимонопольного відомства ЄС наступного тижня

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Генеральний директор Apple Тім Кук зустрінеться з головою антимонопольного відомства Європейського союзу Маргрете Вестагер наступного тижня на тлі низки розбіжностей із організацією.

Вестагер також має намір зустрітися з керівниками компаній Alphabet, Broadcom та Nvidia, а також із вищим керівництвом OpenAI. Зустрічі пройдуть у Сан-Франциско та Пало-Альто у четвер та п’ятницю наступного тижня та будуть присвячені європейській конкурентній політиці та регулюванню цифрових технологій.

У грудні Apple, як повідомляється, запропонувала конкурентам Apple Pay отримати доступ до технології NFC в iPhone для безконтактних платежів до ЄС. Ця пропозиція покликана врегулювати поточну антимонопольну суперечку та уникнути потенційного штрафу. Вважається, що Європейська комісія хоче отримати відгуки від конкурентів та клієнтів, перш ніж прийняти пропозицію, тому цілком імовірно, що саме це питання буде обговорюватися.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нові правила ЄС, такі як Закон про цифрові ринки (DMA), змушують великі технологічні компанії відкривати свої різні сервіси та платформи для інших компаній та розробників. Очікується, що DMA змусить Apple внести значні зміни до роботи App Store, FaceTime та Siri у Європі.

Наприклад, у наступному році Apple буде зобов’язана дозволити користувачам встановлювати сторонні магазини додатків та додатків зі сторонніх джерел, а також надати розробникам можливість просувати свої пропозиції за межами App Store та використовувати сторонні платіжні системи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.