Qualcomm, разом із Samsung і Google, створила процесор для аналогів шолома Apple Vision Pro

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Qualcomm об’єдналася з Google і Samsung для створення нового процесора Snapdragon XR2+ Gen 2, призначеного для пристроїв розширеної реальності (XR).

Ця співпраця об’єднала три провідні компанії в індустрії, і вже в найближчому майбутньому очікується поява пристрою XR від Samsung.

Snapdragon XR2+ Gen 2 являє собою незначне поліпшення порівняно з оригінальним XR2 Gen 2. Він забезпечує збільшення частоти GPU на 15% і частоти CPU на 20%, а також підтримує роздільну здатність 4.3k на кожне око.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, новий процесор підтримує одночасну роботу понад 12 камер.

Qualcomm підтвердила, що Samsung працює над пристроєм XR, і з огляду на попередню співпрацю Samsung і Google над WearOS, припускається, що Google може зосередитися на програмній частині проєкту.

З огляду на те, що VR-гарнітури, такі як Quest 2 і Quest 3, зазвичай працюють на Android, логічно припустити, що Google захоче активніше брати участь в індустрії XR, що розвивається.

Також повідомляється, що HTC Vive, Immersed і Play for Dream (раніше YVR) працюють над пристроями XR, і перші з них можуть з’явитися до кінця 2024 року. Ще один невказаний виробник також планує представити свій пристрій у найближчому майбутньому.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.