Конфіскація “Київстару”: з’явилося попередження про руйнівні наслідки

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Голландський холдинг Veon переконаний, що конфіскація “Київстару” зашкодить репутації України. Про це заявив генеральний директор компанії Хан Терзіоглу в інтерв’ю журналу Forbes.

Реклама

Раніше заступник голови Адміністрації Президента Ростислав Шульма заявив, що “Київстар”, швидше за все, буде конфіскований у державну власність. Терзіоглу очікує, що цього не станеться і “ситуація повернеться в нормальне русло”.

“Створення прецеденту незаконної експропріації прав власності компанії, що котирується на біржі, – це найгірше, що можна зробити для репутації країни”, – сказав він, додавши, що коментарі Шульми вже завдали шкоди компанії Veon.

“Чутки поширилися, і коли Шульма дав інтерв’ю, це мало величезний вплив на обсяги торгів і ціни на акції. Шок вже минув, але за цей час ми втратили майже 30% вартості акцій”, – нарікає топ-менеджер.

Слід зазначити, що 47,85% акцій “Київстару” були заарештовані з початку жовтня. Служба безпеки України пов’язує ці акції з громадянином Росії Михайлом Фрідманом та його бізнес-партнером, але Veon стверджує, що Фрідман не має частки в “Київстарі”, оскільки права на “Київстар” належать виключно холдинговій компанії.

“Вони не можуть бути заарештовані, тому що вони не володіють акціями “Київстару”. Це рішення, яке не може бути виконане. Ми володіємо 100 відсотками цих акцій”, – сказав пан Тезіоглу.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: