Українські підприємства під атакою кіберзлочинців: хакери UAC-0006 намагаються здобувати мільйон гривень на тиждень

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Кібергрупа UAC-0006 активно націлюється на українські підприємства, зокрема на бухгалтерів, використовуючи шкідливі програми для викрадення коштів у розмірах, що сягають одного мільйона гривень щотижня. CERT-UA повідомляє, що у таких атаках використовуються 13 різновидів спеціалізованих програм, серед яких SMOKELOADER, DANABOT, і REDLINESTEALER.

Реклама

Бухгалтерські робочі місця особливо вразливі та, за даними CERT-UA, залишаються слабкими ланцюжками у кібербезпеці. Недбалість у захисті цих комп’ютерів може призвести до серйозних фінансових втрат для організацій.

За допомогою програм, таких як TALESHOT, хакери аналізують бухгалтерські системи та надсилають скріншоти зловмисникам для подальшого вивчення та прийняття рішень. Крім того, комп’ютери з великою кількістю грошових транзакцій можуть потрапити під увагу інших спеціалізованих програм, таких як RMS та LOADERX3.

CERT-UA закликає підприємства вжити технічних заходів, обмежити можливість запуску виконуваних файлів та скриптів для підвищення захищеності.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоCERT-UA

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ