Служба безпеки України демонтувала камери, які використовувались російськими спецслужбами під час ракетної атаки на Київ

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Служба безпеки України заблокувала роботу вебкамер, які використовувались російськими спецслужбами для шпигунства під час ракетної атаки 2 січня.

Співробітники СБУ оперативно визначили та демонтували камери, які транслювали роботу ППО у прямому ефірі. Мова йде про дві роботизовані онлайн-камери зовнішнього спостереження, які були зламані російськими спецслужбами.

Одна з вебкамер встановлена на балконі багатоквартирного будинку і використовувалася місцевим ОСББ для моніторингу прибудинкової території. Внаслідок хакерської атаки, російські агенти отримали віддалений доступ та навіть могли транслювали вміст на YouTube.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інша вебкамера була встановлена в одному з житлових комплексів Києва та використовувалася для нагляду за прибудинковим паркінгом.

Кіберфахівці СБУ виявили, що російські спецслужби використовували ці вебкамери для фіксації прилеглої території, зокрема об’єктів критичної інфраструктури. Це свідчить про збирання агресором даних для підготовки та коригування ударів по Києву.

За весь період вторгнення російських військ, кіберфахівці СБУ блокували близько 10 тисяч інтернет-камер, які використовувалися ворогом для коригування ракетних обстрілів. СБУ закликає власників вуличних вебкамер вимкнути онлайн-трансляції, а громадян повідомляти про виявлені стріми через офіційний чатбот СБУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.