Майбутні суди можуть розтрощити імперію Apple: під ударом частина бізнесу з оборотом $85 млрд на рік

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

У 2024 році сервісному бізнесу Apple з річним оборотом у $85 млрд загрожує серйозний удар, оскільки найближчими місяцями влада США та ЄС ухвалить низку регуляторних рішень, які визначать його майбутнє, попереджає газета Financial Times.

Реклама

Найбільшу загрозу для Apple становить антимонопольний процес у США проти Google, під час якого з’ясувалося, що та заплатила більше ніж $26 млрд у 2021 році за те, щоб її пошукова система стала використовуватися за замовчуванням на пристроях Apple та інших смартфонах, а також браузерах.

У разі програшу Google напевно подасть апеляцію, але в будь-якому разі виникнуть питання про те, як два технологічні гіганти працюватимуть один з одним надалі. І цілком можливо, їй доведеться припинити регулярні виплати Apple, що становлять, за оцінками незалежного аналітика Еріка Зойферта (Eric Seufert), чверть річного доходу сервісного підрозділу компанії з Купертіно.

Ще одна загроза компанії походить від нового європейського закону про цифрові ринки, згідно з яким технологічні компанії повинні до березня привести свою діяльність у відповідність до його вимог. До цього терміну Apple повинна буде дозволити “завантаження сторонніх застосунків”, що дасть змогу користувачам iPhone завантажувати застосунки з інших джерел в обхід її магазину.

За оцінками Sensor Tower, Apple отримує щоквартально від $6 до $7 млрд комісійних від App Store по всьому світу. Видавець Fortnite, компанія Epic Games, бореться за те, щоб її магазин з’явився на iOS-пристроях, і пропонує нижчу 12-відсоткову комісію (в App Store – 30 %) як стимул для споживачів до переходу на її платформу. Хоча Epic загалом програла процес проти Apple у суді нижчої інстанції 2021 року, суддя в Каліфорнії зобов’язав Apple змінити правила App Store, що забороняють розробникам направляти клієнтів за межі магазину для здійснення покупок. Минулого року апеляційний суд залишив чинною цю судову заборону, але наступного року справу розглядатиме Верховний суд США.

 

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: