18% з кожного платежу на картку: чи запровадять в Україні такий податок

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Олег Гороховський, співзасновник monobank заявив, що запровадження податків на платежі між картками фізосіб не буде. На його думку, подібні ініціативи в Україні запроваджувати не планують. Про це він написав у своєму телеграм-каналі.

Також заяву щодо цієї інформації, що розповсюджується у мережі, зробили у Міністерстві фінансів України.

У казці брехня

«У тексті Національної стратегії доходів України відсутні заходи щодо оподаткування надходжень на картку фізичної особи. Некоректні висновки з цього питання могли бути зроблені на основі інформації з розділу 4.3.1 «Реформа спрощеної системи оподаткування»: «Всі доходи фізичних осіб отримані поза підприємницькою діяльністю, крім прямо передбачених Податковим кодексом України, підлягатимуть оподаткуванню за загальною ставкою податку на доходи фізичних осіб осіб, передбачених Податковим кодексом України», – зазначили у прес-службі міністерства.

У Мінфіні наголошують:

  • Що насправді у зазначених пунктах немає інформації про «будь-які надходження на картку фізособи».
  • Крім того, фраза про вимоги «оподаткування доходів, отриманих поза підприємницькою діяльністю» відображає загальні принципи оподаткування, які вже існують у чинному податковому законодавстві (у розділі IV чинної редакції ПКУ).

 

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.