Досягнення Укроборонпрому у 2023: рекордне виробництво, ремонт та інновації в оборонному секторі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оборонно-промисловий комплекс України (ОПК) вражає своїми досягненнями у 2023 році, виготовивши та відремонтувавши 637 000 одиниць продукції.

У 2023 році ОПК, що налічує 500 підприємств і залучає 300 000 працівників, продовжує бути ключовим гравцем національної безпеки. За рік виробництво на державних підприємствах зросло на 92%, досягнувши понад 79 млрд грн.

Герман Сметанін, генеральний директор АТ «Українська оборонна промисловість», повідомив, що це рекордне досягнення стало можливим завдяки виробництву мінометних та артилерійських боєприпасів, нових типів патронів, снарядів та бронетехніки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наприклад, виробництво мінометних боєприпасів зросло в 42 рази, артилерійських — у 2,8 раза. Шість нових самохідних артилерійських установок «Богдана» вийшли на виробництво щомісяця, піднявши планку ефективності.

Найважливішим вдосконаленням вважається створення аналогів безпілотників Shahed-131 та дронів-камікадзе Shahed-136. Зараз вони випускаються серійно та застосовуються на полі бою, забезпечуючи українських військових передовими технологіями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.