Супермаркетам “Фокстрот”, “Алло” та COMFY загрожують мільйонні штрафи за зухвалий спосіб ухилення від податків

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Недавно стало відомо, що кілька великих торгових мереж побутової техніки в Україні, такі як “Фокстрот”, “Алло” та COMFY, можуть опинитися під загрозою багатомільйонних штрафів. Ярослав Железняк, перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, повідомив у своєму Telegram-каналі, що ці магазини використовували закон про аудіокниги для зниження оподаткування.

“Памʼятаєте історію, як декілька мереж техніки вирішили бути найбільш хитрими й використали мій закон про аудіокниги, щоб знизити оподаткування. Коли з пилососом за 15 000 грн, вони в суму чека додавали «комплект аудіокниг типу за 6000, а сам пилосос пробивали за 9000? Так ось, окрім БЕБ свої перевірки почала і податкова”, — написав нардеп.

Реклама

За його словами, три найбільших суб’єкти можуть очікувати штрафи вражаючих розмірів. Один із них може стати об’єктом штрафу до 10 млн грн, інший – близько 60 млн грн, а третій – до 13 млн грн.

На початку грудня Бюро економічної безпеки України повідомило про викриття схеми штучного заниження ПДВ у відомій мережі магазинів побутової техніки, сума недосплати податків якої становить понад 57 млн грн. Ймовірно, йдеться про мережу COMFY.

Першими на ситуацію з додаванням “безплатних” електронних чи аудіокниг в чеки з побутовою технікою чи електронікою відомих магазинів таких як “Фокстрот”, “Алло” та COMFY звернули свою увагу покупці, після чого це стало предметом розслідування податкових та фінансових органів.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Kairov Vitaliy
Kairov Vitaliy
Радо захоплюється мобільними технологіями відтоді, як на ринку з'явилися перші MP3-плеєри, а ще більше - з перших днів появи MP4-плеєрів. Сьогодні він полюбляє возитися з Android-планшетами та iPad'ами.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: