Новини України та Світу

Статки глави Apple Тіма Кука перевищили $2 млрд

Share
Час читання: < 1 хв.

Генеральний директор Apple Тім Кук, який узяв на себе управління корпорацією після Стіва Джобса, пройшов нелегкий шлях, але отримав за свою роботу гідну винагороду. За останніми даними, Кук має $2 млрд, а також має кілька мільйонів акцій Apple, вартістю мільйони доларів.

Згідно зі свіжою статистикою Forbes, Тім Кук має $2 млрд, але у списку найбагатших людей світу він посідає лише 1583 місце. Додатково повідомляється, що Кук володіє близько 3,3 млн акцій Apple, що дорівнює $651,783 млн за поточною ціною компанії. 2022 року Кук заробив близько $100 млн, що викликало багато дискусій.

Однак у 2023 році, коли багато компаній, таких як Microsoft, Google, Amazon та інші, звільняли тисячі співробітників, Тім Кук, можливо, заслужив на повагу своїх колег в Apple, погодившись на урізання зарплати на 40%. Проте річна компенсація Кука за 2023 рік склала близько $49 млн, включаючи акціонерні опціони. За даними джерел, Кук говорив, що скорочення у компанії — це крайній випадок, і на відміну від інших IT-гігантів Apple не наймала надто багато людей.

За керівництва Кука Apple нещодавно досягла $3 трлн капіталізації, незважаючи на зниження річного доходу компанії на 3% порівняно з фінансовим 2022 роком. Деякі експерти вважають, що капіталізація Apple може зрости до $4 трлн до кінця 2024 року, ґрунтуючись на поточній динаміці зростання, а сегмент послуг компанії може коштувати $1,5-1,6 млрд у перспективі.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Apple
  • Останні записи

    WhatsApp вводить функцію перевірки посилань для захисту від шкідливого контенту і фейкових новин

    У найближчому майбутньому WhatsApp матиме функцію, що дозволяє оперативно перевіряти посилання, отримані в месенджері. Ця…

    30.09.2024

    На живих фото показали передню частину OnePlus 13

    OnePlus - одна з кількох компаній, які, як очікується, запустять свої флагманські Android-телефони наступного покоління…

    30.09.2024

    Експерти протестували автономність iPhone 16: результати вражають

    Експерти GSMArena провели тестування автономності iPhone 16 і були приємно вражені його результатами. Смартфон із…

    30.09.2024

    Сервісний центр оцінив ремонтопридатність Samsung Galaxy S24FE на 8.5 з 10

    На YouTube-каналі PBKreviews повністю розібрали новий Galaxy S24 FE і з'ясували, чи легко його буде…

    30.09.2024

    Названо основні критерії які допоможуть захистити особисті дані

    Щоб захистити свої дані на смартфоні, наш експерт рекомендує використовувати складні паролі та багатофакторну автентифікацію,…

    30.09.2024

    5 продуктів Apple, які ймовірно знімуть з виробництва вже наступного місяця

    Згідно з джерелом, йдеться про майбутню невелику презентацію, на якій Apple покаже всьому світу нові…

    29.09.2024