OpenAI веде переговори про залучення нового фінансування на суму $100 млрд – Bloomberg

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

OpenAI веде переговори про залучення нового раунду фінансування на суму не менше 100 мільярдів доларів, повідомило в п’ятницю агентство Bloomberg News з посиланням на обізнаних людей.

Умови, оцінка і терміни раунду фінансування ще не остаточно визначені і можуть змінитися, йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, OpenAI також провела переговори щодо залучення фінансування для нового підприємства з виробництва чіпів з компанією G42 з Абу-Дабі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незрозуміло, чи пов’язані між собою підприємство з розробки чіпів і більш широке фінансування компанії, йдеться у звіті, додаючи, що OpenAI обговорювала залучення від 8 до 10 мільярдів доларів США від G42.

OpenAI планує завершити окрему тендерну пропозицію під керівництвом Thrive Capital на початку січня, що дозволить співробітникам компанії продати акції за ціною 86 мільярдів доларів, йдеться у звіті.

Microsoft (MSFT.O) зобов’язалася інвестувати понад 10 мільярдів доларів у OpenAI, який у листопаді 2022 року випустив програму ChatGPT, що поклала початок хвилі захоплення генеративним штучним інтелектом.

У відповідь на запит Reuters у Microsoft заявили, що їм немає чим поділитися. OpenAI не відповіла на запит Reuters про коментарі.

ChatGPT, чат-бот, який може генерувати людські відповіді на основі підказок користувача, сприяв зростанню популярності штучного інтелекту та стрімкому зростанню вартості компанії OpenAI, що базується в Сан-Франциско. Раніше компанія здійснила продаж акцій на суму 300 мільйонів доларів при оцінці в 30 мільярдів доларів.

Наприкінці листопада генеральний директор OpenAI Сем Альтман заявив, що Microsoft займе позицію спостерігача в раді директорів компанії без права голосу.

OpenAI звільнила Альтмана 17 листопада без пояснення причин, що викликало тривогу серед інвесторів і співробітників компанії. Через чотири дні його поновили на посаді, пообіцявши новий склад ради директорів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОReuters

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Радо захоплюється мобільними технологіями відтоді, як на ринку з'явилися перші MP3-плеєри, а ще більше - з перших днів появи MP4-плеєрів. Сьогодні він полюбляє возитися з Android-планшетами та iPad'ами.