У Міноборони введуть електронні повістки до ТЦК

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У Міністерстві оборони обговорюють різні методи мобілізації чоловіків і постановки їх на військовий облік. Так, нещодавно Міністр оборони України Рустам Умеров заявив, що у вищому керівництві хочуть ввести електронні повістки.

Введення електронних повісток може вирішити багато проблем з мобілізацією. Отримавши електронну повістку чоловік буде зобов’язаний встати на військовий облік. Також це допоможе нагадати чоловікам, які виїхали за кордон про їхній обов’язок перед батьківщиною – зазначив міністр

Впровадження електронних повісток хочуть зробити в системі “Оберіг”. Це повинно виправити ту нерівність, яка склалася серед українців, адже електрону повістку отримають всі без виключення, додав міністр.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нагадуємо, що до кінця нового року в Верховній Раді хочуть проголосувати за законопроєкт, який дозволить системі “Оберіг” синхронізуватися з іншими державними базами.

Наприклад, якщо чоловік живе в Києві, працює там і сплачує податки, то в системі “Оберіг” це буде відображатися в онлайн режимі, працівники ТЦК зможуть знайти військовозобов’язаного чоловіка і виписати йому повістку, якщо він не стоїть на військовому обліку. Це стосується всіх державних послуг від МРЕО до відвідування лікарні.

Зараз багато чоловіків переховується від військкомату, але вони повинні зрозуміти, ми воюємо з сильною країною, тому нам потрібні непопулярні рішення серед населення, щоб продовжити мобілізацію. І обов’язок кожного чоловіка стати на військовий облік після 24 лютого, але як ми знаємо мільйони чоловіків зараз знаходяться в тіні. З приходом синхронізації це стане неможливим, адже навіть проїзд через блокпост і відвідування лікарні буде відображатися в системі” – розповів Умєров.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.