Apple передбачили мільярдні втрати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Про це повідомляє видання Appleinsider. Аналітики JP Morgan передбачили, що американський IT-гігант недорахується близько п’яти мільярдів доларів через заборону на продаж Apple Watch 9 і Apple Watch Ultra 2. До 25 грудня компанія повинна буде зупинити продажі нових розумних годинників у США.

Фахівці організації підрахували втрати Apple на основі даних про продажі IDC. Так, на рік компанія реалізує близько 43,9 мільйона одиниць розумних годинників за середньої ціни 466 доларів, що відповідає приблизно 20 мільярдам доларів доходу. На нові девайси, продаж яких заборонили, припадає близько 80 відсотків поставок, близько 30 відсотків розумних годинників продаються у США.

У JP Morgan зауважили, що п’ять мільярдів – орієнтовна цифра. Зрештою вона залежатиме від того, як швидко Apple врегулює патентний спір і відновить продажі годинників.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Раніше керівник компанії Masimo Джо Кіані, через скаргу якої у США заборонили продажі Apple Watch, запропонував вирішити конфлікт компенсацією. За словами Кіані, Apple порушила закон і має понести покарання.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.