В “Київстар” анонсували компенсацію для користувачів за збій

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Телекомунікаційна компанія “Київстар” прийшла до тями після масштабного збою, а тому оголосила про компенсації для абонентів.

Про це повідомляється на офіційній сторінці компанії Facebook.

Наразі “Київстар” відновив послугу “Домашній Інтернет”, але складнощі можуть залишатися для деяких абонентів. А також “Київстар ТБ”, доступ до якого буде безкоштовним для подолання всіх наслідків хакерської атаки.

Крім цього, компанія запускає програму компенсацій:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для всіх абонентів “Домашнього Інтернету” і тарифів “Все разом” не буде списано планової плати за пакет послуг із 1 до 31 січня, а для контрактних абонентів із послугою “Домашній Інтернет” – із 22 грудня до 21 січня, – ідеться в повідомленні.

Директор з розвитку компанії “Київстар” Тетяна Лукинюк зазначила, що багато абонентів просили спрямувати суму компенсації на допомогу Збройним силам України.

Ми вирішили не обирати – компенсації чи донат. Тому Київстар виділяє 100 мільйонів гривень на потреби наших захисників, – додала Лукинюк.

Нагадаємо, збій у роботу “Київстару” стався 12 грудня, внаслідок хакерської атаки. Через це багато користувачів не мали доступу до мобільного зв’язку та інтернету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.