Ключова заява “Київстару”: що буде далі у сфері телекомунікацій та компенсацій

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

У середу, 20 грудня мешканці заходу та півдня України знову опинилися без мобільного зв’язку та інтернету від Київстар через збій. Але ближче до обіду у компанії зробили важливу заяву, повідомляється у Telegram-каналі Труха Україна.

Реклама

Мобільний оператор підтвердив, що є певні проблеми. Вони пов’язані з тим, що зараз мережа на етапі стабілізації після масштабної хакерської атаки. Тому можуть ще виникати короткочасні складності.

Фахівці компанії одразу взялися працювати над тим, щоб якнайшвидше відновити роботу сервісів для абонентів.

Вже до 13:30 стало відомо, що Київстар усунув проблеми зі зв’язком та мобільним інтернетом, які виникли у частині країни.

Найближчим часом у компанії пообіцяли абонентам, які постраждали від збою, повідомити про те, яку їм нададуть компенсацію та бонуси.

Вранці 12 грудня у всіх абонентів Київстару, а їх понад 20 млн. у країні, зник мобільний зв’язок, інтернет, домашній інтернет та інші сервіси компанії.

Згодом виявилося, що з території країни-агресора було здійснено масштабну атаку хакерів. Наступного дня російська хакерська група пояснила цей вчинок тим, що мобільним зв’язком від компанії користуються і військові.

Президент компанії Олександр Комаров поділився, що хакерам вдалося здійснити атаку з облікового запису одного із співробітників. У Київстар запевнили, що витоку особистої інформації клієнтів не сталося, хоча російські хакери про це заявляли.

Вже ввечері 13 грудня компанія почала повертати мобільний зв’язок, а потім інтернет користувачам. Але, очевидно, все ще є проблеми. Українцям про всяк випадок радять змінити після таких подій паролі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Лужна Софія
Лужна Софія
Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: