Перекази з картки на картку: після якого ПриватБанк заблокує всім картки та гроші

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В останні місяці все більше скарг надходить від клієнтів ПриватБанку на блокування банківських карток. На порталі Мінфін клієнтка поділилася своїм подібним досвідом.

Вона поділилася, що отримала переклад як обмін криптовалюти на біржі Binance. Після цього її рахунок та аккаунт у Приват24 заблокували.

Клієнтка поскаржилася, що від ПриватБанку вона не отримала письмового повідомлення. За її словами, цілий місяць фінансова установа ігнорує її звернення та зробила так, що вона не може додзвонитися до операторів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Робот пропонує їй повернути кошти відправнику або натиснути цифру 2, якщо вона хоче вирішити питання інакше. Але коли клієнтка натискає цю цифру, йде відбій.

У ПриватБанку заявили, що причиною блокування рахунку стала підозра, що його використовують шахраї. До речі, вони можуть виводити гроші через криптобіржі, а самі українці, які здійснюють обмін, можуть навіть не підозрювати про це. Тому після переказу від третьої особи, нібито як обмін криптовалюти, можуть заблокувати рахунок.

Також співробітник банку поінформував клієнтку, що банк був змушений з нею обмежити співпрацю. Але рішення може змінитись після проведення розгляду правоохоронними органами цього випадку або за рішенням суду.

При оформленні рахунку клієнт заповнює анкету: вказує своє майнове становище, розмір зарплати, додаткові доходи і т.д. Потім діє ризик-орієнтований підхід. Обов’язково повинні перевіряти:

  • операції із перевищенням суми 400 тис. грн;
  • операції з громадськими діячами (депутатами всіх рівнів, чиновників);
  • фізосіб-підприємців («ФОП»), які зареєстровані за останні три місяці;
  • тих, хто часто робить перекази за кордоном, обмінює банкноти.

Але нерідко запідозрити порушення та заблокувати можуть практично будь-який переклад. Тому від блокування рахунку не застрахований ніхто.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.