Microsoft вирішила випустити нову Xbox набагато раніше, ніж Sony випустить PlayStation 6

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нова ігрова приставка (або кілька) Xbox може вийти вже у 2026 році, згідно зі свіжими даними.

Якщо ця інформація вірна, це дуже важливий момент, так як раніше на підставі численних документів було показано, що нові консолі Sony і Microsoft вийдуть орієнтовно в 2028 році. З огляду на те, що поточне покоління вийшло на ринок наприкінці 2020 року, такі терміни виглядали цілком правдоподібно.

Автори RedGamingTech кажуть, що плани Microsoft з моменту публікації судових документів значно змінилися. На жаль, причини цього поки невідомі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зате відомо, що в основі нової Xbox лежатиме платформа з процесорними ядрами AMD Zen 5. Споживчі CPU на цій архітектурі, нагадаємо, вийдуть уже в 2024 році.

З огляду на такий ранній вихід нового покоління, оновлення поточного покоління Xbox, мабуть, не буде. Нагадаємо, представники Xbox і самі неодноразово говорили, що ніяких проміжних моделей Pro не очікується, але потім у Мережу потрапили документи, які свідчать про зворотне. Однак тепер для випуску оновлених приставок у Microsoft, по суті, і немає часу.

Варто сказати, що, якщо Microsoft так сильно змінила плани щодо своєї нової приставки, то не факт, що їх не змінить Sony. Щоправда, у випадку останньої розробники вже отримують зразки PS5 Pro, тож скасувати цю проміжну модель у компанії не вийде, а випускати нову лише через два роки після PS5 Pro було б дивним рішенням.

 

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.