Глобальні лідери технологій об’єднують зусилля для відновлення роботи “Київстар” після кібератаки

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Президент компанії “Київстар” розповів, як Microsoft, Ericsson та Cisco допомагають у відновленні мережі після серйозної кібератаки, що сталася 12 грудня.

Реклама

Олександр Комаров, керівник “Київстар”, поділився деталями про зусилля, спрямовані на відновлення мережі оператора після вчорашньої кібератаки. За його словами, ключову роль у цьому процесі відіграють міжнародні партнери, зокрема світові технологічні гіганти.

“Дуже багато ми співпрацюємо із Microsoft, Cisco, Ericsson. Насправді це глобальна команда, яка залучена до вирішення цього кейсу,” – повідомив Комаров.

Компетенція кожної з компаній виявилася важливою у відновленні різних аспектів мережі. Ericsson активно працює над відновленням інфраструктури, Microsoft відзначається як експерт у проведенні розслідувань, допомагаючи з’ясувати причину проблеми. У свою чергу, Cisco забезпечує системи кіберзахисту.

“Щоб підняти цей периметр і забезпечити захист, нам допомагає Cisco як наш найбільший провайдер послуг,” – додав Комаров, висловлюючи визнання за підтримку компанії в цей важливий момент.

Також Комаров вказав на активну співпрацю з державними органами у сфері кібербезпеки. “Є два напрямки. Розслідування, де вони працюють зі своїми процедурами, а також команда СБУ, яка займається кібербезпекою, Держспецзв’язку, CERT-UA. У кожного є експертиза й напрацювання у певному напрямку,” – зазначив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоForbes

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Kairov Vitaliy
Kairov Vitaliy
Радо захоплюється мобільними технологіями відтоді, як на ринку з'явилися перші MP3-плеєри, а ще більше - з перших днів появи MP4-плеєрів. Сьогодні він полюбляє возитися з Android-планшетами та iPad'ами.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: