Стандарт Wi-Fi 7 схвалять вже на початку 2024 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Здавалося б, що перехід на новий стандарт Wi-Fi 6 стався зовсім недавно, але на порозі стоїть вже наступне покоління — Wi-Fi 7. Джерела стверджують , що Wi-Fi Alliance має намір затвердити офіційні специфікації інноваційного стандарту до березня 2024 року.

Але поки асоціації думають над специфікаціями, великі світові виробники вже розпочали випуск гаджетів та обладнання із заявленою підтримкою Wi-Fi 7 (IEEE 802.11be). Ключовою перевагою нового протоколу стане його швидкість – до 46 Гбіт/с за рахунок застосування трьох діапазонів частот: 2,4 ГГц, 5,0 ГГц та 6,0 ГГц.

Також експерти повідомляють про ширину каналу до 320 МГц, модуляцію 4096-QAM, наявність технологій MU-MIMO та OFDMA (необхідні для прискорення з’єднань). За приблизними підрахунками, новий стандарт буде у 4,8 раза швидше, ніж Wi-Fi 6.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найбільш широке поширення Wi-Fi 7 має отримати у тих сферах діяльності, де необхідний високий рівень пропускної спроможності та мінімальні затримки. І розмова в цьому випадку йдеться про AR, VR, XR, хмарні обчислення та IoT-пристроях.

Гаджети з Wi-Fi 7 будуть надавати користувачам високу продуктивність навіть у перевантажених діапазонах на 2,4 та 5,0 ГГц. При цьому експерти впевнені, що для повного розкриття потенціалу нового стандарту потрібно використовувати частоту 6,0 ГГц, але її застосування дозволено не в усіх країнах світу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.