Найпотужніша Playstation 5 Pro: можлива дата виходу та характеристики

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відомий інсайдер Том Хендерсон (Tom Henderson) повідомив нещодавно, що сторонні розробники вже доклали руку до так званих дівкітів Playstation 5 Pro (PS5 Pro). Приготуйтеся, бо припущення щодо специфікацій консолі заполонять інтернет уже цього місяця, принаймні так повідомляє він сам.

Витік на ResetEra, передбачувані характеристики, хоча і не підтверджені Хендерсоном, звучать правдоподібно. З чуток, PS5 Pro буде оснащена 8-ядерним процесором Viola на базі архітектури AMD Zen 2 з тактовою частотою 4,4 ГГц. Але по-справжньому мінливим фактором стане графічна платформа RDNA3 з 56 обчислювальними блоками для поліпшеного трасування променів.

Загальна продуктивність консолі складе 28,67 терафлопс, що перевершує 10,28 терафлопс нинішньої PS5. Заявлені 16 ГБ оперативної пам’яті GDDR6 з пропускною спроможністю 576 ГБ/с – це вишенька на торті.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Є також інформація про AMD XDNA 2, орієнтований на штучний інтелект, і потенційне представлення консолі у всій красі у вересні 2024 року з релізом у листопаді того ж року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.