Епічна перемога: Google програла Epic Games у суді

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Суд у США виніс рішення на користь Epic у судовому процесі проти Google, визнавши, що пошукова компанія порушувала закони, що забороняють монополізацію ринку. Це рішення стало сюрпризом, оскільки три роки тому суд відмовив у аналогічному позові проти Apple.

Суд зазначив , що Google зловживає своїм становищем на ринку Android та смартфонів, обмежуючи доступ до додатків та магазинів інших розробників. Google досягає того, щоб користувачі використовували Google Play, хоча Android теоретично дозволяє встановлювати програми з інших джерел.

Epic заявила, що Google створювала штучні перешкоди тим, хто хотів обійти роботу з Google Play. Компанія “ізолювала себе від конкуренції”, сказав адвокат Epic Гері Борнштейн.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Epic опублікувала пост у блозі, в якому зраділа перемозі.

У ході судового розгляду ми побачили докази того, що Google готова була заплатити мільярди доларів, щоб задушити альтернативні магазини додатків, заплативши розробникам за відмову від власних магазинів та планів прямої дистрибуції, а також запропонувавши виробникам пристроїв дуже вигідні угоди в обмін на виключення конкуруючих магазинів додатків. .

У пості також було висловлено подяку суду за «майбутні дії щодо відновлення справедливості на ринку, на якому Google домінувала протягом десятиліть».

Варто зазначити, що це ще не кінець, і на нас чекають нові апеляції. Але прецедент виявився цікавим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.