Швидкість польоту стала більшою: у РФ заявили про модернізацію Shahed-136

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Окупанти Російської Федерації заявили, що модернізували Іранський безпілотник-камікадзе “Шахед-136”. Оскільки до них був прикріплений реактивний двигун, вони нібито стали літати в кілька разів швидше. Про це повідомив російський генерал-майор Володимир Попов.

За словами злочинців, раніше шахед літав зі швидкістю 180-200 км/год, але зараз вона досягає 450-600 км/год.

“Швидкість до 800 км / год вже знаходиться в стадії розробки, але в пікіруванні може бути щось більше. Таким чином, звичайно, протидія з боку супротивника зменшиться, а характеристики точності збільшаться. Він став більш надійно заходити на ціль завдяки тому, що також була змінена навігація. Система ГЛОНАСС використовується у великих кількостях”, – говорить Попов.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Російський генерал також стверджує, що деякі зразки безпілотників можуть нести 7-8 кг вибухівки. Потім вразите військову техніку.

“Вже реально, що броньовані об’єкти гарантовано будуть знищені, такі як танки, бойові машини піхоти або якась велика гармата. Залишиться тільки приводна частина”, – сказав він.

Військовий експерт Олександр Коваленко каже, що не варто сприймати заяви окупантів на словах. Після використання такого безпілотника можна буде робити реальні висновки. Але гіпотетично можна говорити про складність роботи українських зенітників.

“Якщо росіяни дійсно почали масово застосовувати “шахеди” з новими двигунами, сьогодні це сумнівно, але це буде проблемою для мобільних груп по їх перехопленню, а також при дуже високій витраті ракет для ЗРК”, – підкреслив Коваленко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.