ChatGPT став неохоче відповідати на запитання

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Користувачі нейромережевого чат-бота ChatGPT помітили, що він став неохоче відповідати на запитання. Ймовірно, таким чином розробники вирішують проблему підвищеної завантаженості серверів.

Швидкість видачі відповідей у певні періоди впала, а на деякі запитання ChatGPT взагалі воліє не відповідати, переадресовуючи користувача в інтернет. Іноді бот видає інформацію лише частково, просить співрозмовника доповнити інформацію, а потім відмовляється робити те, що його просять, і відповідає: “Ви можете зробити це самостійно”.

Команда розробників OpenAI визнала наявність проблем. За їхніми словами, інфраструктуру ChatGPT оновлювали востаннє приблизно місяць тому, тому така поведінка не була запрограмована спеціально. Імовірно, чат-бот самостійно навчився лінуватися, щоб заощаджувати свої ресурси та більш рівномірно розподіляти нейромережеві потужності між усіма користувачами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.