Huawei перемогла американські санкції: у китайської компанії з’явився власний 5-нанометровий процесор

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

П’ять років під жорсткими американськими санкціями, які відрізали Huawei від передових однокристальних систем, дали свій результат: у компанії з’явився власний 5-нанометровий процесор, зроблений у Китаї.

З цим процесором вийшла цікава історія. П’ять днів тому Huawei представила ноутбук Qingyun L540 на базі SoC Kirin 9006C: і на той момент були розкриті всі характеристики пристрою, але нічого не повідомлялося про центральний елемент апаратної платформи. Зараз Huawei оновила опис на сайті, де чітко сказано, що Kirin 9006C виробляється за техпроцесом 5 нм.

В офіційному описі сказано, що однокристальна система має вісім ядер, а максимальна частота становить 3,13 ГГц. Ресурс Gizmochina доповнює: CPU виконано за двокластерною схемою – з чотирма ядрами Arm Cortex-A77 та ще чотирма Arm Cortex-A55.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нагадаємо, раніше у Huawei з’явилася 7-нанометрова SoC Kirin 9000S, і вона використовується у флагманах лінійки Mate 60. Виробництвом Kirin 9000S займається SMIC, і ця ж компанія, швидше за все, випускає 5-нанометрову Kirin 9006C.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.