У Європі регулятор перевірить законність партнерства між Microsoft і OpenAI

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Партнерством Microsoft і OpenAI зацікавилося Управління з конкуренції та ринків Великої Британії (CMA). Інтерес регулятора привернув нещодавній конфлікт в OpenAI, що призвів до звільнення засновника компанії Сема Альтмана і його подальше повернення на нових умовах. Все це може підпадати під антимонопольне законодавство Великої Британії.

Реклама

Позиція СМА така, що на ці процеси безпосередньо вплинула Microsoft, яка вклала “багатомільярдні інвестиції” в розвиток нейромережі сімейства GPT. І це “тісне партнерство” передбачає співпрацю в галузі розвитку технологій і хмарних сервісів. До того ж обидві компанії ведуть значну діяльність на фінансових і пов’язаних із ними ринках, а це означає, що їхні ділові стосунки безпосередньо впливають на інвесторів.

“CMA наразі випускає ITC (збір інформації), щоб визначити, чи призвело партнерство Microsoft і OpenAI, включно з нещодавніми подіями, до відповідної ситуації злиття, і, якщо так, то потенційний вплив на конкуренцію. CMA розгляне питання про те, чи призвело партнерство до набуття контролю, тобто до того, що одна сторона має істотний вплив, фактичний контроль або понад 50% прав голосу над іншою організацією”, – сказано в заяві регулятора.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ