Спустошують карти повністю: в Україні нова схема обману

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Навіть у розпал повномасштабної війни шахраї не дрімають і продовжують обманювати довірливих громадян. Телеграм-канал ТСН попереджає, що новий план обману Зараз на піку.

Реклама

Багато українців втрачають роботу, інші хочуть заробити. Шахрай вирішив цим скористатися.

Вони пропонують готову роботу, наприклад, добре заробляти на “лайках” і репостах в соціальних мережах. Спочатку слід зазначити, що за виконання такого завдання дійсно можна заплатити 100-200 гривень.

Ви також можете запропонувати гроші просто за перегляд відео, гру в ігри та виконання інших простих завдань, з якими впорається навіть дитина.

Але шахраї пропонують таким чином вкрасти доступ до банківських карток або купити товари за “привабливою” ціною. Наприклад, вони можуть запропонувати оплатити повну вартість товару, і вам повернуть 120% його вартості і т. д.

У зв’язку з цим українців, особливо літніх, попереджають, що вони можуть бути шахраями. Також слід попередити про наступне:

  • Якщо обіцяють надхмарний прибуток;
  • Якщо вимагають надати дані банківської картки, а також пароль та логін від онлайн-банкінгу тощо;
  • Не будує переходити за сумнівними посиланнями, а також купувати там якийсь товар.

Якщо все ж таки так вийшло, що людина незнайомцю передала особисті дані банківської картки, слід негайно дзвонити до свого банку та заблокувати картки.

 

 

Якщо ви вже перерахували гроші шахраю, але пізно зрозуміли, що вас обдурили, слід про цей факт повідомляти кіберполіцію.

 

 

До речі, багатьом українцям в останні місяці надходять пропозиції щодо роботи в таких месенджерах, як WhatsApp та Telegram. Це теж роблять, як правило, шахраї.

У МВС України нещодавно ділилися, що лише за вихідні через цю шахрайську схему втратили 700 тис. грн жителі Тернопільської області та 500 тис. грн – жителі Волинської області.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ