“Укроборонпром” домовився про співпрацю з провідним розробником роботів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Укроборонпром” домовився про співпрацю з естонською компанією Milrem Robotics. Разом вироблятимуть роботизовані системи для українських військових, повідомляє EDR Magazine.

Milrem Robotic вважається одним з провідних розробників в області роботизованих платформ. Компанія займається розробкою безпілотних систем для італійської армії. Її роботизована платформа бере участь у конкурсі на оснащення армії США.

У співпраці з українцями Milrem Robotic розглядає можливість виробництва обладнання для винищувачів THeMIS (з HMG і протитанковими можливостями), бойової техніки (виявлення мін і розмінування) і безпілотних наземних транспортних засобів CASEVAC. Ця угода також передбачає інженерне співробітництво в розробці колісних бойових машин.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Ця невдала війна в Україні ясно показує, що безпілотні і роботизовані системи відіграють важливу роль на полі бою. З часом ця роль зростатиме”, – сказав Кулдар версі, генеральний директор Milrem Robotics.

На його думку, головною метою співпраці з українськими розробниками є забезпечення безпеки бійців і в той же час надання більш сильного і асиметричного впливу на сили агресорів.

Міністр стратегічної промисловості України Олександр Камишин підкреслив, що наша країна придбала унікальний досвід в області оборонних технологій і зарекомендувала себе як провідна високотехнологічна міжнародна компанія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.