Плани українців на новорічний шопінг: які цікаві подробиці розкриває опитування Deloitte

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Згідно з опитуванням компанії Deloitte, 59% українців планують здійснити святкові покупки, але це трохи менше, ніж минулого року (61%). Також вражає те, що значна кількість людей має намір віддати частину свого новорічного бюджету на благодійність.

Реклама

Головне з опитування

Цього року більшість українців (64%) планують розпочати шопінг у період з 1 по 24 грудня, витрачаючи від 1 тис. до 5 тис. гривень (56% опитаних). Новий календар також вносить зміни: 45% святкують Різдво 25 грудня та 17% – 7 січня. Неймовірно, що 32% планують святкувати обидва рази.

Зміни у витратах

49% українців витратять більше коштів на святкування Нового року порівняно з Різдвом. Харчові продукти, одяг, взуття, предмети домашнього вжитку та алкоголь лишаються основними категоріями покупок. Цікаво, що молодь (18-27 років) активно інвестує у побутове облаштування.

Пошук вигідних умов

Більше покупців готові відкласти покупку та чекати на доставку з-за кордону, якщо це зекономить кошти. Це вражає, оскільки рік тому лише 20% були готові на подібні витрати.

Благодійність та підтримка ЗСУ

68% респондентів планують спрямувати частину свого бюджету на благодійність, при цьому 86% підтримають захисників на передовій. Також, 66% обирають продавців, які підтримують ЗСУ та постраждалих від війни.

Ставлення до постачальників

63% українців відмовляються купувати товари у продавців, які не вийшли з російського ринку, і 22% не знають, як це перевірити.

Дослідження охопило понад 1 тис. респондентів з різних регіонів України та за її межами. Потрібно зазначити, що українці продовжують демонструвати велику підтримку благодійним ініціативам та виявляють відданість патріотичним цінностям, активно підтримуючи ЗСУ та тих, хто постраждав від війни.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоDeloitte

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Kairov Vitaliy
Kairov Vitaliy
Радо захоплюється мобільними технологіями відтоді, як на ринку з'явилися перші MP3-плеєри, а ще більше - з перших днів появи MP4-плеєрів. Сьогодні він полюбляє возитися з Android-планшетами та iPad'ами.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: