Як часто на Ілона Маска подають до суду: позов до Twitter та інші пояснення

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відтоді як Ілон Маск придбав компанію Twitter і перейменував її на X, він став учасником численних судових процесів, пов’язаних із його соціальною мережею. Крім того, Ілон Маск брав участь в інших судових процесах, пов’язаних із компаніями Tesla, SpaceX і Neuralink. Що ж, така ціна того, що один із найбагатших людей у світі керує різними багатомільярдними компаніями.

Як часто на Ілона Маска подавали до суду? І які причини цих позовів? Про це ми розповімо в цій статті.

Чи подавали на Ілона Маска до суду після того, як він очолив компанію X (колишній Twitter)?

Відколи Ілон Маск придбав компанію Twitter і перейменував її в X, на нього було подано кілька великих судових позовів. Почнемо з того, що X Corp., раніше відома як Twitter, зараз судиться за порушення прав на товарний знак у зв’язку з використанням літери «X» як товарний знак іншою компанією, відомою як «X Social Media LLC». Згідно з судовим документом [PDF], компанія X Social Media зареєструвала використання свого товарного знака у вигляді літери «X» за кілька років до того, як Twitter провів ребрендинг і став називатися X.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щодо X Corp. також було подано колективний позов після того, як Ілон Маск звільнив більше половини співробітників компанії після її придбання. Колишні співробітники стверджують, що вони не отримали в повному обсязі вихідну допомогу та бонуси відповідно до контрактів, які вони підписали до приходу Ілона Маска до влади. Інші колишні працівники стверджують, що Елон Маск розірвав їхні контракти, не попередивши про це за 60 днів, як того вимагають федеральні закони та закони штату.

Ще один великий судовий процес, у якому X Corp. виступає як відповідач, пов’язаний з передбачуваним витоком конфіденційних даних, викликаним лазівкою в системі безпеки соціальної медіа-платформи. Згідно з позовом [PDF], передбачуваний витік даних стався, коли Ілон Маск ще не був основним акціонером Twitter, але позов був поданий після того, як він придбав компанію.

Чи судився Ілон Маск як генеральний директор Tesla та SpaceX?

Компанія Tesla, очолювана Ілоном Маском, згадувалась як відповідач у більш ніж 1000 судових розглядів. Деякі з найпоширеніших позовів стосуються оманливої ​​реклами автопілота, передбачуваної дискримінації, несумлінної трудової практики, порушення авторських прав на програмне забезпечення, дефектів продукції та вторгнення у приватне життя. Крім того, на компанію Tesla неодноразово подавалися позови після серйозних аварій, що сталися під час водія автопілота.

Крім того, компанія SpaceX стала об’єктом судового позову з боку Міністерства юстиції у зв’язку з передбачуваною дискримінацією біженців та вимушених переселенців під час прийому на роботу. Компанія Ілона Маска Neuralink, що займається створенням комп’ютерних чіпів для імплантації в мозок людини, також була притягнута до суду за жорстоке поводження з тваринами в ході експериментів.

Проте позови проти X Corp. (колишній Twitter), Tesla, SpaceX та Neuralink не зачіпають Ілона Маска безпосередньо, оскільки відповідальність несуть лише компанії. Незважаючи на це, Ілон Маск разом з компаніями Tesla, SpaceX і The Boring Company названий спільним відповідачем у колективному позові за нібито підвищення ціни на Dogecoin з метою обману інвесторів.

Скільки судових позовів було ініційовано Ілоном Маском?

Декілька людей і компаній також опинилися серед одержувачів судових позовів, ініційованих Ілоном Маском. Наприклад, компанія X Corp. Ілона Маска подала до суду на некомерційну організацію за те, що та нібито підробила дані, взяті з Twitter, щоб створити неправдивий наратив про розпалювання ненависті з метою відлякати рекламодавців від цієї соціальної медіаплатформи.

Ілон Маск також позивається до юридичної фірми, яка змусила його викупити компанію Twitter, після того як він змінив своє рішення в ході цього процесу. Згідно з позовною заявою, X Corp. стверджує, що юридичній фірмі було виплачено зайві гонорари за сприяння в придбанні Ілоном Маском компанії Twitter, і вона хоче отримати компенсацію у вигляді бонусів.

Ілон Маск також подав до суду на численних співробітників Tesla, звинувачених у витоку конфіденційних даних компанії.

Судові позови триватимуть

Якщо ви Ілон Маск та керуєте Tesla, X Corp. і SpaceX, то неминуче судитиметеся більше разів, ніж ви можете порахувати. Більшість позовів вдається врегулювати у позасудовому порядку, тоді як у інших позовах виноситься судове рішення.

Одне можна сказати з упевненістю: Ілону Маску потрібне багато адвокатів.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.