Заробіток українських банків зріс удвічі за 2023 рік: це новий рекорд

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Українські банки досягли нового рекорду, заробивши за перші 10 місяців 2023 року 122,7 млрд грн. Це вдвічі більше, ніж у відповідний період 2021 року. Лише 4 банки в країні зазнали збитків у розмірі 99 млн грн, за даними Національного банку.

Реклама

У топ-10 банків за прибутком сталося переміщення: приватний Універсал банк (Монобанк) здобув рекордний прибуток, обійшовши державний Укргазбанк.

Державні банки, зокрема Приватбанк та Ощадбанк, здобули половину від загального прибутку українських банків за період. Їхні прибутки зросли вдвічі та аж у 19 разів відповідно.

Іноземні банки також відзначилися, усі 14 таких банків вийшли в плюс, але їхня частка в загальному прибутку зменшилася до 25%. Райффайзен банк став лідером серед них.

Банки з приватним капіталом збільшили свій прибуток на 1,7 раза порівняно з 2021 роком. ПУМБ залишається лідером групи, отримавши майже вдвічі більше прибутку, ніж у 2021 році.

Універсал банк, який також входить до групи банків з приватним капіталом, повернувся в топ-10, здобувши рекордний прибуток за жовтень у 1,7 млрд грн.

Під час цього фінансового буму важливо врахувати прийнятий Президентом закон про додаткове оподаткування надприбутків банків з початку 2024 року.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Kairov Vitaliy
Kairov Vitaliy
Радо захоплюється мобільними технологіями відтоді, як на ринку з'явилися перші MP3-плеєри, а ще більше - з перших днів появи MP4-плеєрів. Сьогодні він полюбляє возитися з Android-планшетами та iPad'ами.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: