Український домен .UA відзначає 31 рік: найсвіжіші тенденції та зміни

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

2 грудня, український домен верхнього рівня .UA святкував свій 31-й рік існування. Згадаємо, як ця історія почалася.

Реклама

В ніч з 1 на 2 грудня 1992 року Джон Постел, один із «батьків-засновників» світової мережі, вніс важливу інформацію в кореневі сервери та започаткував для України національний домен .UA. З того часу адміністратором домену є Дмитро Кохманюк.

У перші роки свого існування були створені публічні домени для адміністративно-територіальних одиниць України, таких як області, АР Крим, міста Київ і Севастополь.

Наразі, згідно з даними технічного адміністратора .UA, компанії «Хостмайстер», станом на кінець листопада, в домені .UA зареєстровано 558 433 імені. Серед них найпопулярнішим залишається .com.ua з 340 000 іменами. Також варто відзначити зростання популярності kyiv.ua, де вже 4800 записів. З іншого боку, кількість імен, що закінчуються на kiev.ua, зменшилася з 38 000 до 35 800 за останні два роки.

Цікавою особливістю останнього місяця стало додавання двох доменів із закінченням .crimea.ua та трьох доменів з .yalta.ua.

Події та тенденції домену .UA залишаються актуальними для інтернет-спільноти, а динаміка розвитку підтверджує його значущість на сучасному етапі.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Теги
  • UA

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Kairov Vitaliy
Kairov Vitaliy
Радо захоплюється мобільними технологіями відтоді, як на ринку з'явилися перші MP3-плеєри, а ще більше - з перших днів появи MP4-плеєрів. Сьогодні він полюбляє возитися з Android-планшетами та iPad'ами.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: