За час війни Київстар під’єднав 3960 населених пунктів до 4G

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З 2022 року “Київстар” підключив до 4G 3 960 населених пунктів. Наразі швидкісний мобільний інтернет від “Київстар” доступний майже 95% населення на підконтрольній території.

Посилення стійкості телекомунікаційної мережі та розбудова покриття 4G є основними інфраструктурними цілями “Київстар”. З цією метою з лютого 2022 року по сьогоднішній день покриття мережі 4G збільшилося приблизно на 4 000 населених пунктів.

Для цього оператори побудували 1 400 нових базових станцій 4G та модернізували існуюче обладнання на 12 000 базових станціях. Завдяки модернізації оператори збільшили покриття бездротового зв’язку, підвищили швидкість інтернету та стабілізували роботу обладнання в умовах високих навантажень на мережу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Київстар також активно розбудовує бездротове покриття 4G на національних дорогах та міжнародних трасах. Компанія розпочала цей проект у січні 2022 року і менш ніж за рік забезпечила стабільний 4G-зв’язок на 7 000 км міжнародних та понад 5 000 км національних доріг. Зокрема, 4G тепер доступний майже на всій протяжності трас Київ-Львів, Київ-Чоп та Одеса-Кишинів.

З розвитком 4G абоненти збільшили використання мобільного інтернету: з 2022 року використання інтернету зросло на 54% на одного абонента, а кількість клієнтів, які користуються 4G-зв’язком, збільшилася на 13,5%.

Інвестиції “Київстар” у розвиток та реконструкцію телеком-інфраструктури за останні 21 місяць склали понад 9,7 млрд грн. Наразі швидкісний мобільний інтернет від “Київстар” доступний для 94,7% населення на підконтрольній Україні території, де відновлено мобільний зв’язок.

Протягом наступних трьох років телекомунікаційні оператори інвестують в Україну 600 мільйонів доларів США у відновлення інфраструктури на деокупованих територіях та розвиток нових телекомунікаційних технологій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.