75% iPhone в Україні продаються нелегально – експерт

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За словами Ігоря Хижняка, генерального директора COMFY, офіційний ринок побутової техніки та електроніки досягне 135 мільярдів гривень у 2023 році. Половина цієї продукції – нелегально ввезена.

“Якщо ви пройдете від Хрещатика в Києві до вулиці Грушевського і спробуєте купити iPhone, досить дорогий гаджет вартістю $1,000-$2,000, то майже в кожному магазині вам не дадуть чек на чек. Або щось присилають на вайбер”. За його оцінками, 75% телефонів бренду продаються нелегально. Іншими словами, це побутова електроніка, вироблена на офіційних заводах, але завезена без сплати податків.

Нелегальний ринок побутової техніки та електроніки продовжує зростати з початку повномасштабного вторгнення Росії, каже Кізіняк. “Закриття кордону не впливає на постачання нелегальної продукції”, – додає він. За словами експерта, цього року ринок побутової техніки та електроніки сягне 135 мільярдів уалів, але реальні продажі, включаючи нелегальний ринок, зростуть на 50%. Найбільше нелегально ввозиться в Україну продукції Apple.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.