Знайдено спосіб суттєво прискорити домашній інтернет

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.
Вчені створили новий тип оптоволокна, що дозволяє значно прискорити передачу трафіку. Про це пише New Atlas.

Згідно з джерелом, винахід належить інженерам із Японії. Новий тип оптичного волокна, який вони створили, побив світовий рекорд 2020 по провідній передачі даних.

Зараз найшвидший оптоволоконний споживчий (домашній) інтернет пропонує швидкість 10 Гбіт/с (приблизно 1 Гб/с). Однак найчастіше користувачам доступна куди менша швидкість, в районі 1 Гбіт/с, а іноді й до 100 Мбіт/с.

Реклама

Національний інститут інформаційних та комунікаційних технологій Японії продемонстрував значно більшу швидкість — до 22,9 петабіт на секунду. Один петабайт дорівнює мільйону гігабіт. Нині у світі жоден абонент не отримує навіть наближену швидкість; Наприклад, у розпорядженні у NASA є з’єднання швидкістю 0,046 Пбіт/с.

Японці використовували 38 жив у дроті замість одиночної, причому кожна може передавати дані у трьох режимах 114 просторовими каналами. Смуга пропускання кожного режиму становить 18,8 ТГц.

Щоб впровадити нову технологію, потрібно встановити в мережах спеціалізовані пристрої – MIMO-приймач. У найближчій перспективі цілком реально досягти швидкості 1 Пбіт/с. 

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: