В Android знайшли критичну вразливість: через неї ваш гаджет можуть зламати віддалено

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Називається ця вразливість CVE-2023-40088. Потенційно вона дає змогу зловмиснику віддалено запустити неавторизований комп’ютерний код на Android-смартфоні жертви. Зараз Google намагається залатати цей пролом.

Реклама

CVE-2023-40088 належить до категорії System. Її можна використовувати для віддаленого завантаження і встановлення на девайси через Wi-Fi, Bluetooth або NFC шкідливого ПЗ. При цьому власник гаджета, який потрапив на приціл зловмисника, ні про що не дізнається.

Наразі Google радить власникам пристроїв на базі Android уважно стежити за грудневими оновленнями безпеки. Найближчими днями випустять виправлення, що усувають уразливість CVE-2023-40088 для версій Android 11, 12, 12L, 13 і 14 через Android Open Source. Після цього виробники пристроїв можуть поширити патч через свої канали оновлень.

Повідомляється, що власники Google Pixel можуть бути першими, хто отримає оновлення для виправлення CVE-2023-40088.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: