Україна розробляє ракету «довгий Нептун»: як це вплине на обороноздатність країни

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сьогодні Україна оголосила про свою роботу над новою модифікацією ракети для ракетного комплексу «Нептун». За словами заступника міністра оборони, генерал-лейтенанта Івана Гаврилюка, ведеться розробка “довгого Нептуна”, яка є покращеною версією потужного озброєння, що вже вразило світ своєю ефективністю.

Попри те, що деталі нововведень залишаються конфіденційними, вважається, що робота спрямована на поліпшення ракети Р-360 комплексу «Нептун». Ця модифікація призначена для наземних цілей та здатна здійснювати удари на вражаючі відстані.

У літній період цього року ракету Р-360 приписали успішному знищенню ЗРК С-400 біля мису Тарханкут, що сталося в окупованому Криму. Нова версія ракети, ймовірно, матиме більшу бойову частину вагою 350 кг та здатність долати дистанцію до 400 км. Протикорабельна модифікація, з бойовою частиною 150 кг, буде здатна атакувати цілі на відстані до 300 км.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нагадаємо, що ракетний комплекс «Нептун» є розробкою державного конструкторського бюро «Луч». Його застосування вразило своєю ефективністю, зокрема, ушкодженням флагмана флоту російської федерації – крейсера “москва”.

Варто відзначити, що перші екземпляри «Нептуна» мали технічні недоліки, які завадили їм потрапити у ціль. Проте, вдале попадання в “москву” стало можливим завдяки природним умовам.

Нові розробки у сфері оборони є частиною комплексної стратегії України щодо зміцнення військових можливостей та підвищення безпеки країни. Більше інформації щодо цього нововведення та інших аспектів української оборони очікується найближчим часом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.