Україна розпочинає новий проект з розробки ракетних систем великої дальності

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Україна працює над розробкою нової ударної ракети великої дальності в рамках програми оборонного розвитку, повідомив АрміяInform заступник міністра оборони Іван Гавлюк.

За словами заступника міністра Гавлюка, розробляється дальнобійний варіант ракети “Нептун”.

Міністерство оборони поки що не розкриває подробиць про нову ракету великої дальності та її призначення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За даними Defence Express, ракета “Нептун” комплексу Р-360 буде модифікована для ураження наземних цілей. Очікувана дальність польоту ракети складе 400 км (300 км для протикорабельної ракети), а боєголовка може досягати 350 кг (проти 150 кг).

Поточні дослідження ракети “Нептун” включені до переліку “ракетної зброї та боєприпасів”, на які Україна планує виділити 175 мільярдів гривень у наступному році.

Гавлюк підкреслив, що значна частина цього фінансового ресурсу буде спрямована на збільшення виробничих потужностей оборонної промисловості України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.