Apple продовжує роботу над підтримкою 6G-зв’язку у своїх пристроях

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

За словами Марка Гурмана з Bloomberg, робота Apple над впровадженням стільникового зв’язку шостого покоління у свої пристрої, мабуть, набирає обертів.

Реклама

В останньому випуску своєї розсилки Power On Гурман пояснив, що Apple дедалі частіше звертає увагу на 6G, навіть незважаючи на широко відомі труднощі з розробкою власного стільникового 5G-модема.

Ще 2021 року з’явилися перші конкретні оголошення про вакансії Apple, пов’язані з 6G. Тепер на сайті компанії з’явилася нова вакансія архітектора програмного забезпечення модемних систем, який має “координувати розробку та моделювання еталонної архітектури 6G”. Гурман каже, що це оголошення є частиною зростаючого прагнення компанії найняти інженерів для розробки технологій стільникового зв’язку стандарту 6G.

Оператори зв’язку теж активно працюють над створенням мереж наступного покоління. Наприкінці 2020 року Apple приєдналася до Next G Alliance – галузевої групи, створеної для вирішення завдань Альянсу телекомунікаційної індустрії (ATIS).

На думку деяких аналітиків, технологія може забезпечити швидкість більш ніж у 100 разів вищу, ніж 5G, але наскільки вона буде ефективною в реальних умовах, ще належить з’ясувати. Очікується, що 6G з’явиться на споживчих пристроях не раніше 2030 року.

 

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: