Apple продовжує роботу над підтримкою 6G-зв’язку у своїх пристроях

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

За словами Марка Гурмана з Bloomberg, робота Apple над впровадженням стільникового зв’язку шостого покоління у свої пристрої, мабуть, набирає обертів.

Реклама

В останньому випуску своєї розсилки Power On Гурман пояснив, що Apple дедалі частіше звертає увагу на 6G, навіть незважаючи на широко відомі труднощі з розробкою власного стільникового 5G-модема.

Ще 2021 року з’явилися перші конкретні оголошення про вакансії Apple, пов’язані з 6G. Тепер на сайті компанії з’явилася нова вакансія архітектора програмного забезпечення модемних систем, який має “координувати розробку та моделювання еталонної архітектури 6G”. Гурман каже, що це оголошення є частиною зростаючого прагнення компанії найняти інженерів для розробки технологій стільникового зв’язку стандарту 6G.

Реклама

Оператори зв’язку теж активно працюють над створенням мереж наступного покоління. Наприкінці 2020 року Apple приєдналася до Next G Alliance – галузевої групи, створеної для вирішення завдань Альянсу телекомунікаційної індустрії (ATIS).

На думку деяких аналітиків, технологія може забезпечити швидкість більш ніж у 100 разів вищу, ніж 5G, але наскільки вона буде ефективною в реальних умовах, ще належить з’ясувати. Очікується, що 6G з’явиться на споживчих пристроях не раніше 2030 року.

 

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ