Санкції ЄС дійсно перешкоджають російському військово-промисловому комплексу: українські хакери розкрили проблеми з постачанням дронів «Гранат-4»

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Українські хакери виявили документи, які підтверджують, що санкції, запроваджені Європейським союзом, серйозно ускладнюють російському військово-промисловому комплексу виробництво безпілотних літальних апаратів (БпЛА) “Гранат-4”. Ця інформація стала відома завдяки зусиллям хакерської групи “Кібер Спротив”, яка отримала доступ до закритих документів.

Реклама

Документи свідчать про те, що санкції ЄС призвели до розриву державного контракту Міністерства оборони Росії з ТОВ “НВО Іжевські безпілотні системи” на постачання комплексу БпЛА “Гранат-4”. Угода була укладена у червні 2023 року, але через неможливість отримання комплектуючих із країн ЄС, термін виконання контракту, який закінчується 15.12.2023, не буде дотримано.

На сайті Війна і санкції повідомлено, що ТОВ “НВО Іжевські безпілотні системи” потрапило під санкції Великої Британії, США, Канади, Швейцарії, Австралії, Японії, Нової Зеландії та України.

Хоча саме підприємство продовжує свою діяльність і навіть розширюється, відбираючи торгові майданчики в Іжевську, може здатися, що санкції не впливають на його діяльність. Проте аналіз документів показав, що справжня ситуація є іншою.

За даними аналітиків InformNapalm, серед отриманих від хакерів документів є листування щодо державного контракту Міністерства оборони Росії, в якому йдеться про неможливість його виконання через санкційні обмеження. Торгово-промислова палата Удмуртської Республіки вказує, що це може призвести до зміни умов контракту чи його розірвання.

Хоча російська влада намагається створити враження, що санкції не впливають на її здатність забезпечувати армію безперебійним постачанням дронів, реальні дані свідчать про зворотнє. Санкції відчутно уповільнюють роботу російського військово-промислового комплексу та блокують постачання передових технологій для агресивної діяльності проти України.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоInformNapalm

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Kairov Vitaliy
Kairov Vitaliy
Радо захоплюється мобільними технологіями відтоді, як на ринку з'явилися перші MP3-плеєри, а ще більше - з перших днів появи MP4-плеєрів. Сьогодні він полюбляє возитися з Android-планшетами та iPad'ами.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: