Чому під час знеструмлень зникає мобільний звʼязок та що з цим робити, розповіли у Мінцифрі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Міністерство цифрової трансформації пояснило, чому під час відключень електроенергії втрачається якісний мобільний зв’язок і що з цим можна зробити.

За даними міністерства, втрата 4G-зв’язку під час відключень електроенергії пов’язана з перевантаженням мобільних мереж. Адже зазвичай 80% інтернет-трафіку українці використовують через інтернет вдома чи в офісі, а під час відключення електроенергії переключаються на мобільний зв’язок. У такі періоди навантаження на мережу зростає щонайменше у п’ять разів, що робить роботу телекомунікацій та мобільного інтернету нестабільною.

Міністерство цифрової трансформації також запропонувало поради, як змінити цю ситуацію. Перший крок – забезпечити альтернативні способи доступу до інтернету вдома. Наприклад, фільми, серіали, електронні книги та подкасти можна завантажити заздалегідь і мати доступ до них навіть тоді, коли інтернет недоступний.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також бажано користуватися мобільним інтернетом лише за необхідності, наприклад, для дзвінків та повідомлень. Це пов’язано з тим, що якщо мережа перевантажена, інші люди не зможуть увійти в Messenger і надіслати термінові повідомлення.

Ці заходи зменшують навантаження на базові станції телекомунікаційних операторів, і мобільний зв’язок залишається стабільним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.