Український виробник дронів «Колібрі» планує перетворити свою компанію в «АТБ на ринку дронів»

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Виробник FPV-дронів «Колібрі», засновник компанії TAF Drones, Олександр Яковенко, розпочинає новий етап розвитку, спрямовуючи зусилля на створення R&D-команди. Підприємець висловлює амбітні плани перетворення свого бізнесу на “АТБ на ринку дронів”, розкриваючи цілі та стратегію розвитку компанії.

Реклама

За останні місяці TAF Drones значно збільшила обсяги виробництва FPV-дронів, перейшовши від 6000 до 10 000 одиниць, з планами випустити 12 000 дронів до кінця грудня. За словами Яковенка, загальна потреба армії в FPV-дронах сягає від 100 000 до 200 000 на місяць, враховуючи ситуацію на передовій та розвиток ЗСУ.

Головна мета Олександра Яковенка – виробництво доступних за ціною дронів, спроможних ліквідувати ціль, що має стратегічне значення. Крім того, фокус компанії включає вдосконалення існуючої моделі “Колібрі” та розробку складніших варіацій БПЛА.

Також, TAF Drones активно працює над літаком з інерціальною системою наведення собівартістю $2000, здатним доставити 5 кг вибухівки на відстань у 50 км. Планують також випуск аналога іранського «Шахеда». За словами Яковенка, вже до кінця року планується виробництво щонайменше 50 таких дронів щомісяця.

Для реалізації амбітних планів Олександр Яковенко формує R&D-команду, інвестуючи в цей напрямок 10% прибутку компанії. Місячний бюджет нового підрозділу становитиме $250 000–400 000.

Важливим кроком для “Колібрі” стало отримання сертифікації Міноборони в кінці вересня, що дозволить постачати FPV-дрони у військові частини. Яковенко сподівається на збільшення обсягів виробництва на третину завдяки зростанню замовлень від військових підрозділів.

Зазначимо, що на честь свого 6 дня народження monobank відкрив збір на “Колібрі” для 53 ОМБр та вже за кілька днів зібрав понад 50 мільйонів гривень для закупівлі цих дронів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоForbes

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Kairov Vitaliy
Kairov Vitaliy
Радо захоплюється мобільними технологіями відтоді, як на ринку з'явилися перші MP3-плеєри, а ще більше - з перших днів появи MP4-плеєрів. Сьогодні він полюбляє возитися з Android-планшетами та iPad'ами.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: