iPhone та Mac скоро подорожчають. Apple частково перенесе виробництво чіпів у США

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

У рамках своїх зусиль щодо розширення виробництва в США компанія Apple оголосила, що незабаром приступить до “упаковки” чіпів на новому заводі в Аризоні. 

Реклама

Самі мікросхеми будуть вироблятися на найближчому заводі TSMC у США, а підприємство Amkor займеться упаковкою – останнім етапом, який захищає чіпи від фізичного пошкодження.

Згідно з заявою, Amkor інвестує близько $2 млрд у цей об’єкт, а кількість співробітників перевищить позначку 2000 осіб.

Apple та Amkor планують розпочати виробництво чіпів для iPhone, iPad та Mac на новому заводі протягом наступних 2-3 років.

Зараз усі ці процеси виконуються у китайських підрядників, а часткове перенесення виробництва в США може позначитися на кінцевій вартості гаджетів Apple. Цілком ймовірно, що ці девайси будуть продаватися тільки на внутрішньому ринку США, проте Apple за бажанням може зрівняти ціни по всьому світу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: