Дія взяла участь у створенні європейського цифрового гаманця: основні функції

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розробники застосунку Дія приєдналися до створення європейського цифрового гаманця EUDIW. Цей гаманець стане аналогом української Дії, але призначений для користувачів у країнах Євросоюзу.

Ініціатива створення цифрового гаманця отримала назву EU Digital Wallet або, коротше, EUDIW. Використання цього застосунку дозволить громадянам Євросоюзу легко ідентифікувати себе та підтверджувати особисту інформацію, що спростить використання онлайн та офлайн сервісів в межах країн ЄС.

“Наша мета в цьому проєкті – надати можливість українцям використовувати Дію в ЄС, а європейцям – свої EUDIW в Україні”, – пояснюють українські розробники.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Очікується, що в EUDIW буде можливість відкривати банківські рахунки, підписувати документи та зберігати цифрові версії різноманітних документів, таких як водійські посвідчення, свідоцтва професійного статусу, електронні рецепти та інше.

На останньому засіданні Виконавчого комітету консорціуму POTENTIAL обговорювалося впровадження EU Digital Wallet та технічні аспекти його використання. Представники України ділилися своїм досвідом використання застосунку Дія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.