“Київстар” розповів про підготовку до зимових відключень

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Взимку 2022 року великі перебої в електропостачанні серйозно вплинули на мобільний зв’язок, який в рідкісних випадках був доступний лише протягом кількох годин. Зима, яка розпочалася сьогодні, також може ознаменуватися постійними відключеннями електроенергії. Керівництво “Київстар” розповіло про підготовку до перебоїв в електропостачанні та захист абонентів від відключень електроенергії.

Реклама

Як тільки ситуація в електромережі стабілізувалася, провайдери почали підготовку до третього триместру зими. Ініціатива покликана забезпечити понад 24 мільйони користувачів мобільного зв’язку та 1,1 мільйона абонентів мобільного інтернету якісним зв’язком у разі відключення електроенергії.

Інвестиції у забезпечення енергонезалежності послуг у 2023 році склали понад ㌆1 млрд. Близько ¾ цієї суми було витрачено на джерела енергії для мобільного зв’язку, а решта чверть – на домашню інтернет-мережу.

Заміна акумуляторів на базових станціях (БС) була пріоритетом, оскільки багато батарей розрядилися через постійні відключення електроенергії минулої зими. Понад 100 000 батарей вже було модернізовано або замінено на нові. Очікується, що до Нового року кількість оновлених батарей збільшиться ще на 10 000.

– Більші акумулятори дозволяють БС працювати без мережі протягом п’яти годин і швидше підзаряджатися під час планових відключень електроенергії”, – прокоментували в прес-службі “Київстар”.

Київстар також повідомляє, що кількість дизель-генераторів для забезпечення роботи критично важливих телекомунікаційних мереж збільшилася більш ніж утричі (2 200 порівняно з 700 на початку війни).

На думку експертів, які ознайомилися з наведеною статистикою, постійні інвестиції “Київстар” у розвиток телекомунікаційної галузі України свідчать про те, що оператор вірить у неминучість перемоги України у війні з Росією.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Лужна Софія
Лужна Софія
Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: