ChatGPT пише більш грамотні та осмислені твори, ніж школярі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В Університеті Пассау (Німеччина) було проведено цікавий тест , під час якого викладачам дали на перевірку два види творів — написані звичайними учнями школи та генеративним штучним інтелектом.

І зараз ще не можна говорити про те, що нейромережі від американської компанії OpenAI здатні ідеально відповідати на складені запити — вони помиляються, іноді видають дезінформацію, часто не розуміють, чого від них точно хоче користувач.

Але у проведеному співробітниками Університету Пассау тесті з великою перевагою переміг саме ChatGPT, тому що вчителі визнали написані ШІ тексти більш осмисленими та грамотними. Середній бал за твори, згенеровані за допомогою ChatGPT, становив 5.14, тоді як учням вдалося досягти рівня лише 3.9 бала.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерти зазначають, що ці статистичні дані зовсім не свідчать про погане володіння мовою німецькими школярами, а говорять лише про справді високий рівень складання текстів у ChatGPT, з якими діти конкурувати не можуть. У всякому разі, поки що навчаються у школі.

В Університеті Пассау впевнені, що філологи з профільною освітою та стажем зможуть перемогти ChatGPT у написанні текстів. Але невідомо, чи проводитиметься такий експеримент.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.