Чутки: Apple припиняє розробку власних 5G-модемів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За непідтвердженими даними, що надійшли з Азії, компанія Apple припиняє розробку модемів після кількох невдалих спроб довести до досконалості власний чіп для модему 5G.

За словами новинного агрегатора yeux1122 , джерела в ланцюжку поставок, пов’язані з відділом 5G-модемів Apple, стверджують, що спроби компанії розробити власний модем поки не мали успіху, і що Apple згортає свої багаторічні інвестиції в цей проект. Крім того, відомий автор витоків під ніком @Tech_Reve повідомив, що отримав аналогічну інформацію від японського джерела в ланцюжку поставок.

Поки що рано говорити про достовірність цих повідомлень, але, згідно з вересневим повідомленням Wall Street Journal, спроби Apple розробити власний модемний чіп були ускладнені серйозними проблемами, пов’язаними з нереалістичними цілями, неадекватним розумінням завдань і непридатними прототипами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

План Apple з розробки власного модему призвів до найму тисяч інженерів: у 2019 році Apple придбала більшу частину бізнесу Intel з виробництва модемів для смартфонів, і в міру того, як вона поповнювала ряди проекту інженерами та іншими співробітниками, найнятими з Qualcomm, керівники компанії поставили за мету підготувати модем до осені 2023 року.

Раніше цього місяця Марк Гурман з Bloomberg повідомив, що Apple продовжує зазнавати труднощів у спробі розробити 5G-модем, який замінить модеми від Qualcomm в iPhone та інших продуктах. Запуск був відкладений до кінця 2025 або на початку 2026 року, але Apple, за чутками, все ще планувала представити технологію в одній з версій недорогого iPhone SE.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.