Apple знову відклала впровадження в iPhone власних 5G-модемів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія кілька років намагається розробити власні модеми 5G, які мають замінити чипи Qualcomm (зараз їх використовують в iPhone). Але Apple ніяк не вдається домогтися хороших результатів. Компанія не встигне завершити розробку першого модему 5G до виходу нового iPhone у 2025 році.

У 2019 році Apple придбала модемний підрозділ Intel за $ 1 млрд, щоб у найближчому майбутньому замінити модеми Qualcomm на “свої”. Apple дісталося понад 17 тис. патентів і понад 2200 співробітників Intel. На той момент модеми Intel сильно поступалися Qualcomm. Перед новоспеченим підрозділом Apple стояло складне завдання – створити модеми 5G, що перевершують за продуктивністю та ефективністю модеми конкурента.

Поки що це зробити не виходить, і Apple відкладає плани щодо переходу з модемів Qualcomm на свої власні. Спочатку планувалося закінчити розробку модему 5G до 2024 року, потім термін пересунули на весну 2025. Тепер Bloomberg пише, що в кращому разі він буде готовий до кінця 2025 року.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Досі інженерам у Купертіно не вдається розібратися з різними технічними проблемами. Наприклад, чипи Apple страждають від перегріву, працюють занадто повільно і вийшли громіздкими. Одна з версій не підтримує більш швидку технологію mmWave. Qualcomm тим часом її підтримує давно, радіомодуль 5G mmWave представили у 2018 році.

Тому яблучна компанія підстрахувалася. За день до анонсу iPhone 15 у вересні Qualcomm оголосила про продовження угоди з Apple щонайменше до 2026 року. Це на два роки довше, ніж було заплановано. У Apple є ще три роки на розробку модему 5G і відмову від контракту з Qualcomm за необхідності.

Також Qualcomm постачає яблучній компанії модулі супутникового зв’язку, які використовуються в моделях iPhone 14 і iPhone 14 Pro. Частково деякі радіочастотні компоненти були розроблені Apple, але про заміну цього продукту власним аналогом поки що не йдеться.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.